Berichten

Nieuwe waswagen voor VConsyst

Nieuwe waswagen voor VConsyst

Sinds dit jaar houdt het Genemuider bedrijf VConsyst de ondergrondse containers in onder andere de gemeente Meppel schoon. Dit gebeurt met een gloednieuwe waswagen, die in samenwerking met AW Materieel uit Emmeloord is ontwikkeld.

Geen stank
VConsyst, leverancier van onder meer ondergrondse containers, liet deze reinigingswagen ontwikkelen voor een optimale serviceverlening voor het onderhouden van containers. “Doordat we de ondergrondse containers goed schoonhouden, voorkomen we stankoverlast en gaan de containers langer mee,” vertelt adjunct directeur Quirijn van Loon. “Met de ingebruikname van dit reinigingsvoertuig hebben we ruim voldoende capaciteit om de door ons geleverde containers goed te onderhouden voor de inwoners van Meppel.”

Ergonomisch en multifunctioneel
Machinebouwbedrijf AW Materieel uit Emmeloord ontwikkelde deze was- en zuigwagen zo, dat de ondergrondse containers snel en ergonomisch, in één gang te legen én te reinigen zijn. De speciale zuigunit haalt zowel water als afval snel uit de betonnen putten. De wasunit, die gemakkelijk op- en afzetbaar is op een kraanhaakwagen, tilt de containers eenvoudig uit de grond om deze te legen en daarna aan de binnenkant grondig te reinigen. Ook de inwerpzuil, het bovengrondse gedeelte van de container, kan met de hogedrukreiniger heet worden gereinigd.

Gezamenlijk en veelzijdig
Deze innovatieve waswagen is door de bedrijven VConsyst en AW Materieel gezamenlijk ontwikkeld. AW Materieel is een veelzijdig bedrijf, dat naast machinebouw, reinigings-voertuigen verhuurt, repareert en reviseert. VConsyst verzorgt, behalve haar diensten in de afvalinzamelingsbranche, ook totaaloplossingen voor bezoekersregistratie en metaalwerken. In de bedrijfsvoering van beide bedrijven is het maken van keuzes die goed zijn voor mens en milieu vanzelfsprekend.

Wilt u meer weten over de waswagen van VConsyst? In de nieuwsbrief van mei 2016 leest u de ervaringen van de gemeente Meppel met de waswagen. 

Terug naar overzicht