Een rijke geschiedenis

Oprichting in de jaren zeventig
In 1974 werd Vadain (Van Dalfsen Interieur) opgericht. Harry van Dalfsen had toen één naaister in dienst en ging zelf met de auto bij winkeliers langs om gordijnen af te leveren. In de jaren die volgden groeide het atelier gestaag door naar meer dan 600 werknemers in binnen- en buitenland. De groei werd gevoed door de kracht van het bedrijf, namelijk het bieden van totaaloplossingen, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en service. Vandaag de dag is Vadain marktleider in Nederland, met vestigingen in Europa enAzië en heeft ontwerp, softwareontwikkeling en logistiek in eigen huis.

20090921110503491_0001.jpg

Jaren tachtig: de start van VConsyst
In deze periode doet Harry het idee op om een geautomatiseerde oplossing te bedenken voor het opbergen van waardevolle spullen middels een geautomatiseerd kluisjessysteem. Met de oprichting van VandaClusa is de basis voor VConsyst is gelegd. Inmiddels is VConsyst marktleider op het gebied van totaaloplossingen voor de sport- en recreatie en afvalmarkt en is zij vertegenwoordigd in Spanje, Portugal, Duitsland, Amerika, Engeland.


VD&P ontstaat in 1991
In 1990 rondt Harry zijn rechtenstudie af en begint hij een juridisch bedrijf dat zich met name richt op het bedrijfsleven: VD&P Juristen. De kracht van het juridische bedrijf zit – hoe kan het ook anders – in het totaalpakket: van incasseren tot procederen.


Venture Group na 2000
Omstreeks 2000 is een vijfkoppig managementteam opgericht – bestaande uit Arjen van Dalfsen, Harco Kolk, Edward Roosendaal en Pieter Veuger – met Harry van Dalfsen als voorzitter. Zij heeft een visie en bepaalt hiermee strategie en beleid. Dit beleid krijgt uiteindelijk gestalte in de verschillende bedrijven. Het jongste telg is Meindertsma, een reclamebureau dat zich richt op reclamestrategie-, concept- en campagneontwikkeling. In 2008 krijgt Vadain Beheer een nieuwe naam: Venture Group. Hier is voor gekozen vanwege de veelzijdigheid van de bedrijven, waardoor Vadain Beheer de lading niet meer dekt. Na een succesvolle geschiedenis van ruim 30 jaar telt de veelzijdige en internationaal opererende onderneming de Venture Group wereldwijd meer dan 1000 werknemers in tien verschillende landen.


De drijvende kracht
De groei die Venture Group heeft doorgemaakt, van Harry's eerste schreden op het ondernemerspad tot een groep van bedrijven met zeer uiteenlopende activiteiten, werd gevoed door de kracht van de onderneming: het bieden van totaaloplossingen, betrouwbaarheid, flexibiliteit en service. Venture Group beschikt inmiddels over een schat aan kennis en ervaring in uiteenlopende branches. Daardoor blijft de holding sterk. De ondernemersgeest van de grondlegger binnen de verschillende bedrijven, vormt nog steeds de drijvende kracht achter de Venture Group.