Onze geschiedenis

een rijke geschiedenis

De groei die Venture Group heeft doorgemaakt, van Harry van Dalfsens eerste schreden op het ondernemerspad tot een groep van bedrijven met zeer uiteenlopende activiteiten, werd gevoed door de kracht van de onderneming: het bieden van totaaloplossingen, betrouwbaarheid, flexibiliteit en service.

Venture Group kent een rijke geschiedenis. Die geschiedenis staat hieronder opgesomd.

Ons verhaal

Over de jaren

^

1974

Oprichting in de jaren zeventig van Vadain

In 1974 werd Vadain (Van Dalfsen Interieur) opgericht. Harry van Dalfsen had toen één naaister in dienst en ging zelf met de auto bij winkeliers langs om gordijnen af te leveren. In de jaren die volgden groeide het atelier gestaag door naar meer dan 600 werknemers in binnen- en buitenland. De groei werd gevoed door de kracht van het bedrijf, namelijk het bieden van totaaloplossingen, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en service. Vandaag de dag is Vadain marktleider in Nederland, met vestigingen in Europa en Azië en heeft het ontwerp, softwareontwikkeling en logistiek in eigen huis.

^

1985

De start van VConsyst

In deze periode doet Harry het idee op om een geautomatiseerde oplossing te bedenken voor het opbergen van waardevolle spullen middels een geautomatiseerd kluisjessysteem. Met de oprichting van VandaClusa is de basis voor VConsyst gelegd. Inmiddels is VConsyst marktleider op het gebied van totaaloplossingen voor de afvalmarkt en is zij vertegenwoordigd in Spanje, Frankrijk en Duitsland met eigen vestigingen. In de rest van Europa en Noord-Amerika worden we vertegenwoordigd door distributeurs.

^

1991

VD&P ontstaat

In 1990 rondt Harry zijn rechtenstudie af en begint hij een juridisch bedrijf dat zich met name richt op het bedrijfsleven: VD&P juristen. De kracht van het juridische bedrijf zit – hoe kan het ook anders – in het totaalpakket: van incasseren tot procederen.

^

1995

Oprichting Vadain International

In 1995 wordt via een samenwerking (de voorganger van) Vadain International opgericht met een vestiging in Polen.

^

1997

Oprichting V-Access India

In 1997 wordt samen met een aantal Indiase partners V-Access opgericht in de buurt van New Delhi, om de productie van automatten te gaan uitvoeren.

^

2000

Oprichting Dagelijks Bestuur

Omstreeks 2000 is een vijfkoppig dagelijks bestuur opgericht – bestaande uit Arjen van Dalfsen, Harco Kolk, Edward Roosendaal en Pieter Veuger – met Harry van Dalfsen als voorzitter. Het bestuur heeft een visie en bepaalt hiermee strategie en beleid. Dit beleid krijgt uiteindelijk gestalte in de verschillende bedrijven.

^

2008

Vadain Beheer wordt Venture Group

In 2008 krijgt Vadain Beheer een nieuwe naam: Venture Group. Hier is voor gekozen vanwege de veelzijdigheid van de bedrijven, waardoor Vadain Beheer de lading niet meer dekte. Na een succesvolle geschiedenis van ruim 30 jaar telt de veelzijdige en internationaal opererende onderneming Venture Group wereldwijd meer dan 1000 werknemers in tien verschillende landen.

^

2010-2015

Groei en uitbreiding

In 2010 nam VConsyst de bedrijfsactiviteiten van Dijkstra Urban Solutions over, gevolgd door de overname van Equinord in Spanje door VConsyst International in juni 2011. In juli 2014 opende Vadain een atelier in Brisbane, Australië. In 2015 is VConsyst Frankrijk opgericht en was de start van
Uw Huismeester. Oprichter en CEO
Harry van Dalfsen vierde zijn 40-jarig ondernemerschap en 65ste verjaardag in juni 2015.

^

2016 - 2017

Overname Into the Source

In april 2016 vierde VD&P juristen hun 25-jarig bestaan en in oktober van dat jaar nam Venture Group deel aan Into the Source. Een jaar later, in september 2017, vierde Vadain hun 40-jarig bestaan.

^

2018 - 2021

Overname Koninklijke Bammens en Jan Kuipers Nunspeet

In januari 2018 werd Uw Huismeester omgedoopt tot Uw Schilderwerk B.V.. Later dat jaar, in oktober 2018, nam VConsyst Koninklijke Bammens en Jan Kuipers Nunspeet over.

^

2022

Overlijden Harry van Dalfsen

In oktober overleed oprichter van Venture Group en inspirator Harry van Dalfsen onverwachts.

^

2023 - heden

Vernieuwing van het pand in Genemuiden

In januari 2023 werden de VConsyst Sports & Leisure activiteiten overgenomen door App B.V. en de salesactiviteiten van Bammens en Jan Kuipers Nunspeet zijn gefuseerd naar VConsyst. In februari 2023 werd Hanzeland overgenomen door Werkplan en verliet daarmee Venture Group. In maart 2023 vierde Instyle Concepts hun 25-jarig bestaan en eind mei 2023 vond de officiële heropening van het pand in Genemuiden plaats.

De drijvende kracht

 

De groei die Venture Group heeft doorgemaakt, van Harry’s eerste schreden op het ondernemerspad tot een groep van bedrijven met zeer uiteenlopende activiteiten, werd gevoed door de kracht van de onderneming: het bieden van totaaloplossingen, betrouwbaarheid, flexibiliteit en service. Venture Group beschikt inmiddels over een schat aan kennis en ervaring in uiteenlopende branches. Daardoor blijft de holding sterk. De ondernemersgeest van de grondlegger binnen de verschillende bedrijven, vormt nog steeds de drijvende kracht achter Venture Group.