Maatschappelijk verantwoord ondernemen

voor mens en milieu

Venture Group onderneemt met aandacht voor mens en milieu. Dat betekent dat waar de onderneming actief is, het ernaar streeft om de invloed van zijn bedrijfsactiviteiten op de sociale omgeving en het milieu te verbeteren.

Vanuit deze gedachte is het hoofdkantoor van Venture Group in Genemuiden recentelijk verduurzaamd. Het is volledig van het gas af en heeft een energielabel A+++ gekregen. Voor het interieur is veelal gekozen voor duurzame of gerecyclede producten, zoals tapijt van gerecycled visdraad en tafels gemaakt van gebruikte yoghurtbekers.

Binnen de bedrijven die onderdeel uitmaken van Venture Group zijn doelen vastgesteld waarin de MVO-gedachte is vormgegeven. Hier leest u enkele voorbeelden.

Stichting Sampark

Stichting Sampark is een initiatief dat in 2007 is opgericht door Venture Group.

De stichting zet zich in voor arme kinderen en jongvolwassenen in India. Het richt zich hierbij op educatie op het platteland en het bieden van cursussen in de sloppenwijken van Delhi.

Door middel van een samenwerking met een lokale organisatie steunt de stichting structureel een aantal projecten voor de plaatselijke bevolking op het platteland en in de hoofdstad New Delhi.

Inmiddels is Sampark een zelfstandig ondernemende stichting. De stichting is ontstaan vanuit de wens om niet alleen zakelijk in India actief te zijn, maar ook te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het land.

Sponsoring en donaties

Venture Group besteedt jaarlijks een vast percentage van de winst aan sponsoring en donaties aan goede doelen. Venture Group is topsponsor van Sportclub Genemuiden en sponsor van volleybalvereniging Ruutvoorn Genemuiden, ruitersportvereniging De Zwartewaterruiters Genemuiden en Tapijtmuseum Genemuiden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij VConsyst

De producten van VConsyst dragen bij aan een duurzaam, schone leefomgeving.

Het bedrijf produceert afvalcontainers die het scheiden en recyclen van verschillende afvalstromen mogelijk maken. Daarnaast produceert het fietsparkeersystemen en -overkappingen voor het comfortabel en veilig stallen van de fiets.

Ook intern is er veel aandacht voor duurzaamheid. De buitendienst van VConsyst rijdt zuinige of elektrische voertuigen. Het hiermee samenhangende brandstofverbruik wordt per kwartaal bekendgemaakt. Verder zijn er doelen gesteld om de CO2-uitstoot te reduceren. Deze doelen zijn vastgelegd in de CO2-prestatieladder (SKAO).

VConsyst hergebruikt verpakkingsmaterialen waar mogelijk en doet onderzoek naar de vraag en mogelijkheden van het refurbishen van fietsparkeersystemen.

Duurzaam ondernemen bij Vadain

Vadain focust zich op verduurzaming door het optimaliseren van productieprocessen en het werken met nieuwe stofsamenstellingen. Zo zijn de stoffen van hun nieuwste Re-think-collectie voor minimaal 80% gemaakt van gerecyclede materialen of CO2-neutraal geproduceerd.

Vadain werkt aan het minimaliseren van verspilling en het gebruiken van reststromen in andere producten. Verpakkings- en verkoopmateriaal worden steeds verder verduurzaamd en Vadain is bezig met een elektrificatie van het wagenpark.

Het bedrijf gelooft dat vitaliteit, werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling bijdragen aan de kwaliteit van hun producten en diensten. Daarom investeren zij in hun medewerkers door middel van de Vadain Academie. Deze Academie biedt coaching en (online) trainingen voor de persoonlijke ontwikkeling.